Εικαστική Άνοιξη


Η δεύτερη κατά σειρά έκθεση, αυτή τη φορά από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, η οποία φιλοξενείται από την «Εικαστική Άνοιξη» του Δήμου Κοζάνης, εγκαινιάστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου.Μετά την πολύ πετυχημένη έκθεση των γυναικών του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, ήρθε η σειρά των σπουδαστών της γειτονικής Φλώρινας, που θέλησαν να εκθέσουν στο κοινό της Κοζάνης τη δουλειά τους και να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα έργα τους στο κοινό.

Δέκα στο σύνολο φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος ζωγραφικής της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξέθεσαν τα έργα τους, δουλειές διαφορετικές η μία με την άλλη, ως αντιπροσωπευτικό δείγμα του κάθε καλλιτέχνη. Μιλώντας στον «Π.Λ.» η εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος Ρένα Γρηγοριάδου ανέφερε πως «πρόκειται για μια ομαδική έκθεση από κάποιους από τους φοιτητές του τμήματος ζωγραφικής. Δεν πρόκειται για κάποια θεματική έκθεση, ο καθένας εκφράζεται με κάποιο θέμα που τον απασχολεί κατά καιρούς, υπάρχει ωστόσο μια συνοχή στα έργα του καθενός και πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη έκθεση ταίριαξε πολύ καλά το θέμα του ενός συμμετέχοντα με του επόμενου».

Πρόκειται για διάφορα έργα ζωγραφικής, εμπνευσμένα από διάφορες τάσεις, από εξπρεσιονιστικά στοιχεία μέχρι και πιο ρεαλιστικά και μινιμαλιστικά αλλά και διάφορα άλλα. Για την κατασκευή τους εφαρμόστηκαν διάφορες τεχνικές και διάφορα υλικά όπως ακουαρέλα, λάδια, μεικτές τεχνικές. Στόχος των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στην έκθεση είναι «να προσελκύσουμε το κοινό να έρθει πιο κοντά στην τέχνη και ο ευρύτερος κόσμος να μας γνωρίσει, να δει κάποια έργα που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον».


Οι συμμετέχοντες στην έκθεση είναι οι εξής: Γρηγοριάδου Ρένα, Στεργιόπουλος Σάκης, Κούμερ Χάικε, Γκολόη Άννα, Φουκαράς Αντώνης, Κηπουρός Δήμος, Δινόπουλου Ελένη, Κίρκος Γιώργος, Καραμαύρου Ιουλίττα, Ντεγίδης Φίλιππος, Λιάνα Μικαγιελιάν.Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 14 Μαρτίου. από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.